Suut makeaksi riisisuklaakuusilla
Ei anneta kuvan hämätä. Omenankukkien sijaan tarjoilemme teille tänään, vuoden vaihtumisen kunniaksi jotain superihanaa ja makeaa – onhan vuosi 2018 nyt sentään ollut loistava!
Riisisuklaakuuset ovat hauskoja koristeita paitsi joulunaikaan myös sydäntalvella. Nehän näyttävätkin ihan tykkylumipuilta. Suklaiset kuu onnistuvat vain muutamasta raaka-aineesta. Tämmöisen puun oksalle tykkäisi varmasti satakielikin lennähtää. Resepti on Kokit ja potit -ruokablogista.
Riisisuklaakuuset
4 dl riisimuroja
100 g suklaata
ripaus suolaa
nonparelleja koristeeksi
hieman sulatettua suklaata tai pikeeriä kiinnittämiseen
Kiepauta leivinpaperisuikale tötteröksi ja kiinnitä klemmarilla tai maalarinteipillä. Tee tötteröitä 10–15 kappaletta.
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää riisimurot ja suola. Sekoita. Nostele massa tötteröihin. Laita täytetyt tötteröt pystyyn esimerkiksi juomalaseihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kuori jähmettyneiden kuusten ympäriltä paperit ja kiinnitä koristeet pienellä tipalla sulaa suklaata tai pikeeriä.