LUUKKU 13: Popsi popsi porkkanaa
Isä päätti tehdä tänä vuonna laatikot valmiiksi jo reippaasti ennen joulua. Laatikot voi pakastaa etukäteen ja laittaa vasta aattona uuniin. Sulo ja Sohvi olivat isän pieniä apukokkeja.
He auttoivat isää kuorimaan porkkanoita. Niitä oli todella paljon! Pari porkkanaa rouskutettiin kokkauksen ohella.
Kuorimisen jälkeen porkkanat keitettiin ja soseutettiin. Porkkanasoseen jäähdyttyä lisättiin munaa, kermaa, fariinisokeria, suolaa, muskottipähkinää ja ripaus valkopippuria. Sulo ja Sohvi sekoittivat puukauhalla soseen tasaiseksi massaksi.
Valmis seos kaadettiin vuokiin ja laitettiin pakastimeen odottelemaan aattoa, jolloin laatikot paistetaan uunissa.
Tämän pitää olla herkullista, kun on näin monta kokkiakin ollut! Aattoa odotellessa!